БГНЕС/ЕРА Италия е най-засегнатата от коронавируса европейска страна. 475 смъртни случая там бяха

...
БГНЕС/ЕРА
Италия е най-засегнатата от коронавируса европейска страна. 475 смъртни случая там бяха
Коментари Харесай

Множество смъртни случаи в Бергамо, недостатъчно места за погребения

 БГНЕС/ЕРА Италия е най-засегнатата от ковид европейска страна. 475 смъртни случая там бяха оповестени единствено в сряда, 93 от тях - в град Бергамо, Ломбардия. Кошмарната обстановка принуди града да изиска прилежащи местности да одобряват част от телата на умрелите за кремация, съобщи БГНЕС.

" През последните няколко дни вършим заравяне на всеки тридесет минути. Това демонстрира тежестта на нашата обстановка ", сподели Франческо Аллева, представител на кмета. И добави, че лечебните заведения са претрупани и липсват места в гробищния парк.

Италианските медии разпространиха ужасяващи фотоси на военни транспортни средства, пренасящи ковчези до околните обитаеми места, с цел да бъдат кремирани мъртвите. " Ла Стампа " показва, че към 60 ковчега са пристигнали в Пиемонт, Треката, Домодосола, Акви Терме и Серавалле Скривия. Телата на умрелите остават там, с цел да бъдат кремирани. След като се извърши кремацията, пепелта се връща в Бергамо.

Трагедията е толкоз огромна, че локалният ежедневник " Еко ди Бергамо " беше заставен да усили броя на некролозите до 11. Изданието оповестява също, че погребалните услуги в града към този момент не могат да отговорят на всички условия, като някои служащи също се разболяват и принуждават фирмите да затварят.

Общо 553 души починаха от ковид в Бергамо единствено за няколко седмици. В четвъртък италианското държавно управление заяви, че ще удължи периодите на карантината и ограничаващите ограничения, въведени поради разпространението на ковид. Според премиера Конте рестриктивните мерки дават резултати, само че към момента не е ясно, по кое време ще бъде преминат пикът.

Правителството също по този начин подреди да се понижи работното време на магазините за храни в почивните дни. Все повече офиси и държавни институции работят отдалечено. Намаля личният състав в банките и пощенските клонове, които за момента са отворени.

Карантината, включваща забрана за напредване на популацията без основателна причина, е в действие до 3 април. Ватикана към този момент разгласи, че Великденската литургия на 12 април ще премине без вярващи.

Почти 3 000 души са умряли от ковид в Италия. Броят на инфектираните надвиши 35 000, а над 4 000 души са се излекували.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР